Clandeboye’s clubhouse is a veritable Temple to the “golf obsessed”.

Throughout the past 77 years Clandeboye clubhouse has been radically modified to such an extent where it now bears little, indeed no resemblance, to the original single storey wooden structure which first occupied the site and which had so adequately served the needs of the comparatively few founder members.

The landscaped walkway across a lightweight first floor bridge not only establishes a new entrance, but also introduces a high-grade corporate identity.

The new circular tower capped with glass block lantern forms certainly adds a new ‘front’ to the building and also enlivens what had previously been a very bland exterior. It immediately focuses attention on what is now a most impressive entrance lobby. Rivalling the foyer of a top-class modern hotel this core circulation area is filled with light. It expedites entry to the après-golf bars, restaurant and club management facilities on the first floor.

The path of circulation throughout the clubhouse is much improved and the combination of finishing colours, dramatic lighting and clean, clear detailing creates an atmosphere of cool sophistication.